Sprancenele

Rolul biologic al sprancenelor ca si al genelor era acela de a proteja ochii, nepermitand ca apa sau traspiratia sa patrunda in ei tulburandu-le vederea sau iritandu-i. In acelasi timp, peste 50% din armonia chipului tau este data de sprancenele. Sprancenele au un rol si in mimica fetei.. felul in care arata ele poate da informatii despre ceea ce esti sau ce gandesti tu. Te incrunti, te miri sau te intristezi iar sprancenele te ajuta sa imbogatesti comunicarea exprimand nonverbal ceea ce simti.

In primul rand forma perfecta a sprancenelor nu inseamna forma pe care am remarcat-o la „X” . Forma este data de particularitatile fiecareia, iar o linie fortata nu va face decat sa ridiculizeze look-ul..

O forma echilibrata se obtine in timp. Nu exista sprancene simetrice. Prin reconturare se urmareste in primul rand obtinerea simetriei, ca apoi sa urmarim redefinirea traiectoriei


Lucruri pe care trebuie sa le stim :

- E bine sa te pensezi dupa baie cand porii sunt deschisi.
- Daca ai firul gros, pentru a atenua durerea poti folosi crema inainte sa te pensezi..
- Distanta dintre ochi si spranceana sa fie la fel de mare ca diametrul irisului.
- Penseaza intotdeauna firele de la radacina nasului.
- Daca ai fata rotunda nu trebuie sa iti faci sprancenele rotunjite ca sa nu iti accentuezi aspectul de luna plina. Se recomanda o forma usor ascendenta, pensandu-se din zona superioara a sprancenei si scurtandu-le putin din lungime.
- Pentru chipurile patrate este necesara subtierea sprancenelor si construirea unei forme usor arcuite urmarind linia arcadei.
- In cazul fetei triunghiulare cu varful in sus este necesar ca sprancenele sa fie pensate in asa fel incat sa se mareasca distanta dintre ele si pentru ca cel mai arcuit punct al sprancenei sa fie adus in dreptul pometilor.
- Fata triunghiulara cu varful in jos reclama ca sprancenele sa adopte o linie oblica ascendenta.
- La tipul de fata lung sprancenele nu se vor subtia, arcui sau scurta prea mult pentru a nu accentua aspectul lung al chipului.
- Sprancenele unei fete diamant trebuie pensate in asa fel incat sa se mareasca distanta dintre ele si punctul arcuit sa fie deplasat spre centrul pometilor. Sens in care, se va pensa din partea superioara.
- Sprancenele groase, mai apropiate de forma lor naturala iti dau un aer inocent.
- Sprancenele patrate spre baza nasului te vor face sa pari indrazneata.
- Colturile coborate denota melancolie.
- Sprancenele prea ridicate confera o alura razboinica.
- Sprancenele mai lungi decat normal dau un plus de senzualitate.




Grosimea sprancenei o stabilesti in functie de desimea si calitatea firelor. Nu umbla la lungime decat daca este foarte clar ca te dezavantajeaza.
Ca sa masori corect sprancenele tine cu grija un creion pe exteriorul narii si puneti-l pe marginea ochiului. Acesta este locul de unde sprancenele ar trebui sa inceapa.
Muta cu grija creionul sa atiga si nara nasului si coltul ochiului - acesta este locul unde trebuie sa se termine spranceana.
Partea cea mai inalta a sprancenei ar trebui sa fie exact pe marginea irisului de la ochi.


Regula: Nuanta sprancenelor trebuie sa fie cu un ton mai inchisa decat nuanta parului. Diferentele majore de culoare dau o nota de artificial si un aspect care „deranjeaza ochiului”.
Culoarea sprancenelor poate fi ajutata prin:
- tatuare
- creion pentru sprancene
- fard pentru sprancene
Eu personal recomand fardul pentru sprancene, un fard mat, de o nuanta potrivita (diferite tonuri de maro in functie de ten, par, etc.. ) aplicat cu o pensula speciala, astfel sprancenele arata mai natural decat daca am folosi creion.

Pentru pastrarea formei in timpul zilei poti folosi gel pentru sprancene, aplicat cu o periuta speciala, astfel vor fi uniform aranjate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...