Gafe in machiaj care pot adauga ani


Ingrijirea pielii si/sau make-up-ul efectuate neadecvat ne pot imbatrani aspectul.
O mare parte din informatiile de mai jos nu sunt o noutate pentru niciuna dintre noi, dar merita sa sa ne reimprospatam cunostiintele.

Ingrijirea pielii
:

- Indiferent daca ne machiem pe timpul zilei sau nu, seara trebuie negresit sa ne demachiem. Demachierea nu implica doar inlaturarea machiajului ci si curatarea tenului.

- O data cu inaintarea in varsta tenul se regenereaza mai greu, de aceea trebuie ajutat cu o masca sau microdermoabraziune.

- Pe timpul zilei sunt indicate produsele cu protectie solara, indiferent daca afara nu este soare, razele UV actioneaza si daca soarele e ascuns dupa nori.

Fondul de ten :
- Crezi ca acoperind ridurile fine cu fond de ten le vei?? Nu! Din contra! Excesul de machiaj doar le evidentiaza!
Sfat: Dupa ce ai aplicat crema hidratanta asteapta 15-20 minute si apoi aplica fondul de ten
Repara: Dupa ce ai aplicat fondul de ten, ia un buretel de machiaj umed si tamponeaza usor toata fata, vei scapa de fondul de ten in exces ascuns in locurile nedorite.

- Nuanta fondului de ten trebuie sa fie cat mai apropiata de culoarea tenului, vara in functie de bronzul obtinut alegem si fondul de ten, preferabil unul cu SPF. Fondul de ten trebuie aplicat si pe gat si decolteu, daca se opteaza pt aplicarea doar pe faza trebuie sa fie intins foarte bine in zona maxilarului pentru a nu creea efectul de "masca".


Ochii - cartea de vizita:

- In primul rand atat demachiantul cat si crema trebuie sa fie produse special concepute pentru ochi, pentru ca pielea din jurul ochilor este mult mai sensibila si trebuie tratata ca atare.

- Daca avem cearcane, sau obisnuim sa petrecem mult timp in fata calculatorului sunt creme, geluri create pentru a ne ajuta sa odihnim ochii, desi cea mai indicata si sanatoasa solutie este ODIHNA!

- Crema corectoare trebuie sa fie o nuanta mai deschisa decat fondul de ten, dar ATENTIE! sa nu exageram si sa alegem o nuanta mult prea deschisa!

- Dermatograful: Odata cu inaintarea in varsta, ochii nostri incep sa se "ofileasca" si ei la colturile exterioare, un pic de dermatograf combinat cu rimel poate face minuni! Aplica la baza genelor superioare cu un creion negru o linie fina, ingrosand-o spre colturile exterioare. Apoi, rasuceste-ti genele si aplica un strat de rimel.

- Daca esti purtatoare de lentile de contact foloseste produse (rimel, creion) pentru ochi sensibili, astfel vei evita sa "curga" machiajul

- Purtatoarele de ochelari trebuie sa foloseasca un machiaj mai intens decat in cazul celor fara ochelari

- Sprancenele pensate foarte subtire apoi "corectate" cu creion negru vor da un aspect vulgar. Aplica, folosind o pensula pentru sprancene, un fard mat, asortat la nuanta parului astfel vei obtine un aspect natural.

- Fardul adunat in pliurile pleoapei - situatie cauzata de calitatea proasta a fardului sau de aplicarea incorecta
Repara: Poti aplica o baza pentru machiaj inainte sa aplici fardul
sau tamponeaza pleoapa cu un servetel absorbant (click aici) care va inlatura excesul de sebum si previne aparitia lui, servetelele pot fi folosite peste machiaj (folosite prin tamponare machiajul ramane intact) pentru toata fata.

- Fardurile sidefate nu sunt recomandate persoanelor cu riduri de expresie зronuntate sau pentru tenul acneic.


Buzele:

- Pentru a evita uscarea si craparea buzele putem aplica o data pe saptamana masca de buze, iar balsamul trebuie sa fie nelipsit din poseta si de pe buze. (vezi aici set pentru ingrijirea buzelor)
Vara e indicat balsamul de buze cu protectie solara.

- Daca au aparut ridurile de expresie in jurul buzelor trebuie evitat ca rujul sa le umple: folositi un baton corector pentru conturul buzelor inainte de a aplica creionul de contur urmat de ruj/gloss

- Purtarea unei linii de contur a buzelor de culoare inchisa nu mai este de mult in trend, foloseste o nuanta apropiata de nuanta buzelor.


In general pentru un machiaj al ochilor mai pronuntat este recomandat o nuanta mai "calda" pentru ruj si blush. Sau invers, daca optam pentru o culoare impunatoare a rujului, ochii trebuiesc machiati cat mai simplu.

4 comentarii:

  1. Cat de adevarat!! Cand machiajul este neadecvat imbatraneste! Felicitari pentru articol si pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-as bucura enorm de mult daca aceasta gama de produse ar intra pe piata romaneasca. Am incercat in trecut sa contactez MaryKay din USA dar nu am primit raspuns la cererea de inscriere, citind pe site am contactat si MaryKay Moldova (cel mai apropiat distribuitor) care mi-a raspuns ca trebuie sa fiu cetatean al Moldovei. Tot pe site am aflat foarte multe si despre ingredientele 100% naturale folosite in productia lor care inspira multa incredere consumatorului. Felicitari si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Produsele sunt de o calitate superioara, la preturi convenabile, astfel raportul calitate-pret este unul exceptional!
    Sunt disponibile si pe piata romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am descoperit de curand blogul, sunt multe articole utile, felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Lasa un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...