Machiaj - sfaturi


Evenimentul pe care il asteptai de atata vreme se apropie. Evident, vrei sa arati perfect si machiajul trebuie sa fie piesa de rezistenta.
Cateva sfaturi de care sa tii cont cand aplici machiajul pentru petrecere.

- Cand alegi modul in care te machiezi, trebuie sa tii cont de evenimentul la care participi. Machiajul pentru club, un eveniment monden sau o petrecere intre prieteni va fi total diferit fata de machiajul pentru petrecerea firmei.

- In cazul petrecerilor obisnuite sau al iesirilor in club, poti alege culori puternice, indraznete, precum fuchsia, albastru electric sau glittere. Nimeni nu va avea ceva de obiectat.

- Pentru petrecerile mai 'oficiale' (cum sunt cele organizate de companii), este recomandat sa alegi un machiaj bazat pe culori neutre.

- Nu iti asorta machiajul cu tinuta! Atunci cand te imbraci spectaculos pentru o petrecere incearca sa eviti sa acorzi aceeasi atentie machiajului. Evita sa folosesti produse cu particule stralucitoare! Alege in schimb un machiaj clasic „smokey eyes” sau „a la parisienne” cu ruj rosu si eyeliner

- Trebuie sa tii cont ca, inaite de a aplica machiajul, trebuie sa ai un ten fara defecte. Curata-ti cu atentie tenul si hidrateaza-l cu o crema hranitoare, adecvata tipului tau de piele. Dupa 10-20 minute, (timp necesar pentru ca pielea sa absoarba cremea hidratanta, aplica fondul de ten, aplicarea unui fond de ten si a unui anticearcan care sunt potrivite tonului pielii este cea mai buna cale de a face ca fata voastra sa arate impecabil. Cu ajutorul unui anticearcan poti ascunde cercurile intunecate din jurul ochilor, roseata, punctele negre sau micile cosuri. Aplica anticearcan inainte de fondul de ten si numai in zonele cu probleme, folosind o perie speciala sau varfurile degetelor.

- Daca ai buzele crapate nu folosi ruj, acesta le va usca si mai rau, foloseste gloss sau aplica setul (masca + balsam) de buze.

- Scoate in evidenta ce ai mai frumos! Esti fericita posesoare a unor buze perfecte? Foloseste un ruj cu o culoare puternica, asortat tinutei tale pentru petrecere. Dar ai grija ca machiajul ochilor sa nu fie prea puternic pentru a nu avea un machiaj prea incarcat.

- Ai ochi deosebit de frumosi? Inseamna ca esti o norocoasa. Asadar, profita de ochii tai frumosi si pune-i in valoare. Alege un machiaj pentru petrecere care sa-ti evidentieze ochii. Poti incerca machiajul "smoky eyes" sau poti alege un machiaj mai putin incarcat, dar care sa foloseasca neaparat contur lichid pt ochi si/sau creion dermatograf negru pentru a-ti evidentia cat mai mult ochii. Pentru buze alege un luciu de buze in culori cat mai naturale si lookul tau va fi perfect.

- Machiajul de seara va fi mai puternic decat cel de zi. Se va pune accentul pe ochi, prin conturarea lor cu o nuanta inchisa. Un machiaj potrivit pentru seara este "smokey eyes"

- Seara putem apela si la trucuri precum genele false.

- Perie-ti genele si curbeaza-le. Aplica doua straturi de mascara.

- Traseaza un contur foarte fin cu tus la radacina genelor, mai pronuntat in coltul exterior al ochiului si mai estompat in cel interior.

- Straluceste! Aplica uniform fondul de ten, alege o nuanta mai deschisa cu un ton decat nuanta tenului tau. Daca ai probleme cu cearcanele, aplica neaparat si un anticearcan. Fixeaza fondul de ten cu o pudra compacta, usoara, intr-o nuanta similara cu nuanta tenului tau. Pentru un plus de stralucire aplica o pudra iluminatoare!

Cateva idei de machiaj, tie care ti se potriveste?










O parte din fotografiile expuse sunt facute (make-upul) de catre make-up artistul Lucia, pentru a afla mai multe detalii despre ea si despre operele ei mergeti aici.

Un comentariu:

Lasa un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...