Machiajul de petrecere


La o petrecere machiajul este cel care te scoate din anonimat, pentru un machiaj de ocazie trebuie putin talent, daca nu-l ai apeleaza cu incredere la make-up artist. In cazul in care alegi sa-ti faci singura machiajul mai jos punctez pasii ce trebuiesc urmati pentru un machiaj reusit:

1. Asigura-te ca tinuta si coafura se potrivesc machiajului ales. De exemplu, daca ai de gand sa porti rochie neagra, machiajul "smokey eyes" ar fi cel mai potrivit. Daca rochia este rosie, albastra sau alba, foloseste farduri de ochi mai deschise, mai sclipitoare si alege o coafura mai naturala.

2. Cel mai important pas este sa cureti si tonifiezi pielea inainte de a incepe sa aplici machiajul. Folositi produse de ingrijire a pielii care se potrivesc tipului tau de piele si aplica o masca hidratanta daca timpul iti permite, astfel pielea va fi mai stralucitoare si va avea un aspect mai sanatos.

3. Aplicarea unei baze pentru machiaj inainte de aplicarea fondului de ten este absolut obligatorie pentru ca machiajul sa reziste mai mult timp sa sa arate impecabil toata noaptea. O baza buna va va pregati pielea pentru aplicarea machiajului, va crea o baza protectiva pentru ca machiajul sa reziste mai mult. Aplica baza dupa hidratarea pielii si inainte de aplicarea fondului de ten. O poti aplica pe toata suprafata pielii sau numai in zonele grase ale fetei, de obicei zona T (nas, barbie si frunte). Aplicarea acestei baze da rezultate mai ales daca ai tenul mixt sau gras, deoarece reduce excesul de stralucire prin absorbtie si facand ca porii deschisi sa apara mai mici si mai putin vizibili.

4. Aplicarea unui fond de ten si a unui anticearcan care sunt potrivite tonului pielii este cea mai buna cale de a face ca fata ta sa arate impecabil. Cu ajutorul unui anticearcan poti ascunde cercurile intunecate din jurul ochilor, roseata, punctele negre sau micile cosuri. Aplica anticearcan inainte de fondul de ten si numai in zonele cu probleme, folosind o perie speciala sau varfurile degetelor.

5. Alege un fond de ten potrivit pentru a da un aspect uniform pielii si pentru o buna acoperire. Foloseste o pensula pentru fond de ten, un burete sau chiar degetele pentru o aplicare uniforma. Daca vei purta o rochie cu decolteu, nu uita sa aplici putin fond de ten si pe gat si decolteu. Intinde bine si asigura-te ca nu ai lasat dungi sau pete. Daca pielea este curata si fara cosuri, cauta un fond de ten care reflecta lumina.

6. Foloseste o pudra usoara transparenta pentru fixarea machiajului si a preveni stralucirea nedorita in timpul petrecerii. Aplic-o folosind o pensula mare, rotunda pentru a aplica pudra in mod egal si indeparteaza excesul cu un servetel, pentru a preveni patarea rochiei. Alegerea perfecta pentru o petrecere de seara ar fi o pudra stralucitoare. Aplic-o cu o pensula oriunde doresti sa adaugi o tenta de stralucire, pe arcada, de-a lungul liniei obrajilor, pe pleoape si decolteu.

7. Aplicarea unui fard de obraz este absolut necesara pentru machiajul de petrecere. Aplica fard de obraz intr-o nuanta mai deschisa pentru a conferi prospetime tenului. Aplica fardul cu o pensula speciala si adauga fard treptat. Foloseste un fard pudra deoarece dureaza mai mult decat unul crema sau gel. Aplica-l dupa ce ai terminat machiajul ochilor.

8. Onduleaza-ti genele pentru a va evidentia ochii, folosind un aparat special. Ondularea genelor va face ca ochii sa para mai mari si mai stralucitori. Pozitioneaza aparatul in jurul genelor – genele de sus trebuie sa fie intre cele doua lamele ale ondulatorului. Apropie capetele si tineti asa pentru cateva secunde.

9. Genele false sunt o buna alegere pentru o petrecere, daca vrei un aspect mai sexi si mai dramatic. De obicei, se gasesc in trei dimensiuni – scurte, medii si lungi si sunt disponibile in toate culorile si formele pentru a se potrivi tuturor formelor de ochi.

10. Creaza un aspect "smokey eyes" aplicand o nuanta de gri ca baza naturala a pleoapelor. Foloseste un dermatograf pentru partea interioara a ochilor, de-alungul liniei genelor si apoi intinde pentru a indulci efectul. Daca ai ochii mici, aplica numai pe cele doua treimi exterioare ale ochilor, daca ai ochii mari, trasati pe intreaga linie. Aplica fard colorat pe capatul exterior al pleoapei pentru a defini si a da contur. Foloseste un betisor pentru a corecta liniile prea puternice.

11. Aplica 2 straturi de rimel pentru a conferi volum genelor. Cu privirea in jos intr-o oglinda, impinge genele in sus numai cu varful periei. Intotdeauna periaza genele dinspre partea de sus si apoi de jos in sus pentru a acoperi ambele parti ale genelor. Aplica mai intai un strat subtire, lasa-l sa se usuce, apoi adauga un al doilea strat. Cand aplici rimel pe genele de jos, treci usor varful aplicatorului peste ele.

Bafta & have fun!

Un comentariu:

Lasa un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...